Verlatingsangst

Speciaal voor jongere honden die nog moeten leren om alleen thuis te blijven 

Ik ben er aan toe om zonder hond weg te gaan

En mijn hond is inmiddels oud genoeg

Dan is het tijd om je hond rustig en chill te leren alleen thuis te blijven. Want vertrekken en je hond huilend, blaffend en onrustig alleen achter laten is natuurlijk geen optie. En denken dat het zomaar bij iedere hond goed gaat is een grote misvatting.

wat als...

Je het in 1 keer goed kan aanleren

Dat kost soms tijd en inspanning. Er is geen snelle oplossing als jouw hond niet rustig en ontspannen alleen thuis kan zijn. Maar daar komen kan zeker. Dit doen we door gebruik te maken van moderne bewezen effectieve methodes. Methodes waarbij je hond leert dat alleen thuis blijven niet eng is. We gaan dus niet aan de slag met zijn gedrag, maar met zijn emotie. Het gedrag volgt dan vanzelf. 

Zo gaan we dit doen

Ik ga je hierbij helpen

Bij Wolfhalla kan je kiezen uit de volgende opties:

Zon

Het Zon traject past het beste bij mensen die al veel moderne kennis hebben en zelfstandig met hun pup/jonge hond aan de slag willen gaan. Je krijgt van mij 2 hele uren de tijd. Die kan je (in overleg) naar eigen (of gezamenlijk) inzicht inzetten en indelen. Bijvoorbeeld A) een introductie, startuitleg en overzicht van te gebruiken materialen van de bewezen beste methode  (60 min) B) een follow-up gesprek na 1 of 2 weken (30 min)  en C) hulpvragen tussendoor via insta of whatsapp (30 min). 

Raket

Het Raket traject past het beste bij mensen die de zaken snel oppakken maar het nog niet aandurven om bijna helemaal zelfstandig aan de slag te gaan. Omdat je de moderne kennis nog niet helemaal onder de knie hebt, de stresssignalen van je jonge hond niet zo goed herkent en niet weet hoe je de stressemmer van je hond leegt. Wij gaan in een periode van 4 weken aan de slag na een introductie en een plan van aanpak. We maken trainingsplannen naar behoefte van de hond en stellen deze steeds daar waar nodig bij. We hebben iedere week live contact en daar waar nodig insta of whatsapp contact.

Herkomst en aanpak

Op Wolfhalla maken we gebruik van Family Dog Mediation en tijdens verlatingsangsttrajecten werken we volgens de beproefde methode van Julie Naismith en Malena DeMartini. We werken ten alle tijden welzijnsgericht, force-free en science-based. Dit houdt in dat we altijd kijken naar de hond, wat hij aan kan en door gradual exposure nooit over zijn spanningsdrempel heen gaan. Het startpunt bepalen we met een baseline assessment, we bedenken een veilig cue-word voor de vertrek momenten en daar waar nodig gaan we aan de slag met desensitization en werken onszelf door eventuele regression momenten en plateaus heen!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.