Snuffelbos

Het Snuffelbos: een oase in het bos. Een rustige plek om individueel vrij te snuffelen en ontdekken. Een omgeving waarin je hond gewoon even hond kan zijn.

Verrijking

Een tijd waarin jouw hond helemaal hond mag zijn

In het snuffelbos van 4000m2 ga je samen op avontuur met jouw hond. Op zijn tempo waarin je hond volledig zichzelf mag zijn en kan bepalen wat er gebeurd zonder gevaren van buitenaf.

Iedere hond

Ontspannen en Relaxt

In het Snuffelbos hoeft er niets en mag je hond zijn eigen hart en neus volgen. 

In het Snuffelbos leer jij  je hond nog beter kennen terwijl je hond in alle vrijheid kan snuffelen. Hij mag zijn wie hij is door op zijn eigen tempo en zonder enige druk volop op ontdekkingsreis te gaan en door het snuffelen zijn stresslevels te reduceren door te doen waar hij goed in is: zijn neus gebruiken!

Want waar de mens voornamelijk visueel is ingesteld is 1 van de belangrijkste levensbehoeftes van de hond zijn neus gebruiken. En dat zonder afleiding of druk van andere honden in het Snuffelbos.

 

van spanning naar ontspanning

Ik ga je hierbij helpen

Nou ja, eigenlijk gaan jullie jezelf helpen! Hoe? Door lekker niks te doen! Door je hond te laten zijn wie hij is en lekker te laten snuffelen. Jong geleerd is oud gedaan, dus door je hond als pup al kennis te laten maken geef je jouw hond autonomie en snuffelvrijheid wat bijdraagt aan een verhoogd welzijn. 

Maar ongeacht de leeftijd van je hond (je bent immers nooit te oud om te leren) draagt deze omgeving bij aan een ontspannen en mentaal voldane hond.

Het reukvermogen door verschillende oorzaken minder goed gaan functioneren. Denk maar eens aan ziekte, ouderdom, gebitproblemen, medicijnen, te korte lengte van de neus en hormonen. Dit betekent niet dat we de hond dan maar niet meer moeten laten snuffelen. Juist het tegenovergestelde! Juist deze honden verdienen extra tijd, rust en ruimte om toch aan die snuffelbehoefte te voldoen. Daar waar een kort snuifje voldoende is bij een hond waarbij de reuk niet is afgenomen heeft de oudere, zieke of hormonale hond juist extra tijd nodig. Tijd om te onderzoeken, de geuren in zich op te nemen en te verwerken.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Let op!

Belangrijke informatie en afspraken Snuffelbos

Reserveren

Via de agenda kan je een wandeling door het Snuffelbos reserveren. Dit kan als wij jou al kennen. Kom je voor het eerst? Neem dan contact op.

Omgeving Snuffelbos

Het Snuffelbos ligt in een Natura 1 gebied. Dat betekent dat het doorgaans vrij rustig is in de omgeving. Tijdens vakanties en weekenden kan het drukker zijn in de omgeving. Het hek is 1 meter hoog i.v.m. gemeente en wildregels. Om het Snuffelbos heen lopen meerdere wandelpaden. In het Snuffelbos ben je dus altijd alleen maar om het Snuffelbos kunnen natuurlijk andere wandelaars zijn met of zonder hond. Ook kunnen er fietsers langs komen.

Het Artillerie Schietkamp (ASK) ‘t Harde is een militair oefen- en schietterrein.

Hier oefenen Nederlandse militairen met verschillende wapens en wapensystemen. Het is de enige locatie waar met artillerie en mortieren geschoten kan en mag worden. Dit kan te horen zijn in het Snuffelbos. Soms horen we weken niks, soms is het achtergrond geluid en heel soms lijkt het oorlog. De meeste honden snuffelen er gewoon doorheen. Wij weten niet van te voren wanneer er knallen te horen zijn en hoe hard. Wij kunnen hier ook geen rekening mee houden, echter op zaterdag wordt er in principe nooit geschoten.

Afstand houden

Kom op tijd naar je afspraak. Ben je te vroeg, wacht dan nog even  in je auto. Let op! Is er nog iemand in het snuffelbos? Ga dan niet voor de poort wachten maar hou ruim voldoende afstand of loop even terug naar je auto zodat iedereen zijn tijd in het Snuffelbos kan benutten. 

Uitgang

Ben jij klaar met wandelen en/of is je hond klaar met snuffelen? Gebruik dan de exit poort en niet de entree poort! Zo geven we elkaar rust en ruimte om van het Snuffelbos te genieten. 

In het Snuffelbos

  • In het snuffelbos mag de hond zijn eigen beslissingen maken.
  • De hond is vrij om eigen keuzes te maken.
  • Je helpt je hond als dat nodig is, maar vertelt je hond niet onnodig wat hij moet doen.
  • Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het snuffelbos in.
  • Na het bezoek aan het Snuffelbos kan je het best naar huis gaan om je hond te laten slapen en rusten. Het is beter om niet te veel of geen andere activiteiten meer te plannen zodat alle prikkels van het snuffelbos verwerkt kunnen worden.
  • Groepen honden zijn niet toegestaan, alleen honden uit hetzelfde gezin. 

Hondenpoep

In het Snuffelbos ruimen we onze poep op. Zo voorkomen we verspreiding van ziektes en houden we de boel schoon. Je vindt zakjes en prullenbak bij de ingang van het Snuffelbos.

Onthouden

Zaken die zeker het snuffelbos niet in mogen zijn halti’s, gentle leaders, shock collars, e-collars en slipkettingen. Veel lekkere voertjes is wel een goed idee!

Locatie

Hoe kom ik bij het Snuffelbos​

Het Snuffelbos is NIET aande Harm Aartsweg 87! Je vindt de ingang van het snuffelbos aan de eerste toegankelijke bosingang aan de Bovenstedwarsweg op ‘t Loo-Oldebroek. Als je bij de boslodges van het buitencentrum staat ben je aan het einde van de straat. Je moet naar het begin.

Je kan de auto parkeren aan de Bovenstedwarsweg. Gewoon aan de kant van de weg. Vervolgens loop je een stukje (ong 75 m) het bos in en zie je de entreepoort aan de rechterkant. De uitgang is aan de andere uiteinde van het snuffelbos.

Logischerwijs is het doordeweeks tussen de ‘reguliere uitlaattijden’ het rustigst in de omgeving van het snuffelbos. 

Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje.