Pups

Een oerhonden nest: de Tamaskan. Een outcross Tamaskan X Groenendaeler. Een prachtige match uitgekozen op gezondheid, karakter en uiterlijk!

Verwacht voorjaar 2024

Tamaskan Puppies

Een oerhond en dus Tamaskan (outcross) kies je niet zomaar. Laat je niet alleen verleiden door het prachtige (wolf)uiterlijk, want aan dat uiterlijk zit onlosmakelijk een bepaald karakter verbonden.

Een karakter waar je klaar voor moet zijn. Een karakter waar je heel bewust voor moet kiezen. Een karakter met een vrije geest, onafhankelijk en met een goede portie gezond verstand!

Outcross?

Jazeker! Voor gezonde pups!

Vers bloed en onverwante genen zorgen voor een laag COI. Een laag COI zorgt voor gezonde lijnen met verminderde kans op gezondheids- en gedragsproblemen.

Een unieke match, Sarai en Deejay, Tamaskan en Groenendaeler, herder en oerhond..
 
Waarom deze combinatie? Vanwege gezondheid, karakter en looks. Voor gezonde oerhondjes die gemakkelijker hun weg kunnen vinden in onze maatschappij en beter bestand zijn tegen alle prikkels.
 
De puppies zullen naar verwachting zwart/grijs worden met halflang tot lang haar. Ze zullen wolfachtig in uiterlijk zijn met een gezonde bouw en houding.
 
Wat betreft karakter is het een mooie mix van oerhond en herder. De pups zullen naar verwachting zo’n 15 tot 20% wolfcontent via Sarai vererven waardoor we nog steeds kunnen spreken van echte oerhonden. Daar staat tegenover dat Deejay het meer werkbare meegeeft.
 
Overall van de ene kant dus de vrije geest, het onafhankelijke en een flinke dosis ‘common sense’. Aan de andere kant jouw ‘Robin to your Batman’, aandachtig naar jou en verantwoordelijk.
 
De puppies zullen bij ons in huis geboren worden en met puppy culture opgroeien. Puppy Culture is een socialisatie en trainingsprogramma specifiek ontwikkeld voor puppies van geboorte t/m dat ze vertrekken naar hun eigen gezinnen.
Puppy culture is gebaseerd op het tempo van alle individuele hondjes waarbij gekeken wordt naar gepaste ervaringen op gepaste momenten. Hierdoor maximaliseren we de leerervaringen van hun nestperiode en minimaliseren we over socialisatie en negatieve ervaringen.
 
Heb jij interesse in deze prachtige match neem dan een kijkje op onze website en meld je aan als kandidaat voor op onze wachtlijst. Je zal dan eerst een vragenformulier toegestuurd krijgen. Na het ontvangen van de ingevulde vragenlijsten zullen er kennismakingsgesprekken gepland worden.
 
Ook voor vragen vragen wij om contact via de mail op te nemen. Zo kunnen we alles mooi bij houden.
 
Groenendaeler x Tamaskan

Deejay x Sarai

Een match uitgekozen op karakter, gezondheid en uiterlijk. Beide uitgebreid getest en gezond verklaard. Uiteraard zijn ook de karaktertest uitslagen op aanvraag in te kijken. De verwachte COI van de pups komt op 0% en de pups zullen geregistreerd worden bij de NTC (Nederlandse Tamaskan Club)

Na de kennismakingsgesprekken zullen er informatiebijeenkomsten en voorlichting verzorgd worden. Als de pups er zijn wordt er verwacht dat kandidaten op de wachtlijst contact houden en langs komen. 

Pups worden toegewezen aan de best geschikte en matchende families.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Ik wil een pup!

Heb je vragen over dit nest? Stuur me gerust een berichtje.