Life Skills

Bij Wolfhalla kies je voor een Life Skills traject, ongeacht de leeftijd van je hond. Voor een sterke band en een goede start, een goed vervolg in de puberteit, om samen door eventuele problemen heen te komen of om ook op oudere leeftijd jullie band te versterken.

Yes! Mijn pup is thuis!

Met je pup de wijde wereld in

Natuurlijk wil je niets liever dan gelijk een goede start maken met je pup! Maar door de bomen zie je het bos niet meer. Welke hondenschool, trainer, cursus? Er is zoveel aanbod. Daarom kijken we bij Wolfhalla naar wat jij en je pup nodig hebben. Een programma op maat waar alle basic puppy life skills gegarandeerd in verwerkt worden. Door samen een positieve band op te bouwen gaat jouw pup jou de geweldigste persoon op aarde vinden. Hierdoor gaat hij o.a. met plezier komen als je hem roept, leert hij te negeren wat niet hoeft en op een veilige manier met het gezin mee te reizen.  Ook besteden we aandacht aan het spelen met andere honden, ontspannen wandelen en leert hij zijn neus te gebruiken.

Maar ik heb al een puber

Samen door een moeilijke tijd

De belastbaarheid van een puber fluctueert enorm, zowel geestelijk als lichamelijk. Is alles even redelijk stabiel, dan is de belastbaarheid weer wat hoger, om vervolgens, als de hormonen of groeispurt op gaan spelen, weer naar beneden te schieten. Heeft hij vandaag veel prikkels gehad, doordat jullie op een nieuwe plek hebben geoefend? Dan is zijn belastbaarheid de dag erna een stuk lager omdat hij moet herstellen van de dag ervoor. 

Bij jouw Life Skills traject houden we een goede balans aan tussen belasting en belastbaarheid zodat samen werken leuk blijft en een goede opzet is voor zijn verdere leven. Jullie leren om te gaan met de pubertijd, zijn tijdelijke ‘geheugenverlies’,  en de hormonale ontwikkelingen. We kijken waar jullie samen in jullie ontwikkeling zijn en bouwen daar samen ons traject op.

Maar ik loop tegen wat problemen aan

Juist ook dan zijn Life Skills belangrijk

Vertoont jouw hond probleemgedrag? Wanneer jouw hond ongewenst gedrag vertoont kan dit een grote impact hebben op je leven. Je gaat je aan bepaald gedrag van je hond ergeren of je wordt hierdoor heel onzeker en/of gestrest. Dit bevordert zeker de relatie tussen jou en je hond niet. Hoe fijn zou het zijn om te ervaren dat het ook anders kan? Om elkaar te leren begrijpen zodat jullie weer vreugde en plezier beleven in het samenzijn met elkaar? Ook dit kunnen we samen aanpakken. Tijdens dit traject analyseren we het probleemgedrag en zoeken we de emotie erachter. Want in de reden van de emotie van jouw hond ligt ook de oplossing! 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.