Dogs do speak, but only those willing to listen will understand...

Wat mag je van mij verwachten...

Als Family Dog Mediator zorg ik voor (leer) ervaringen die je hond beter helpen omgaan met zijn directe omgeving in plaats van je te focussen op gehoorzaamheid naar jou toe.

Ik help je te kijken en luisteren naar je hond. Ze geven zoveel informatie en we missen zoveel omdat we naar ze kijken als ‘huisdier’ en vergeten hun complexiteit als autonoom en biologisch wezen te waarderen.

Ik ben als gediplomeerd Family Dog Mediator speciaal opgeleid in de wetenschap achter het L.E.G.S. model en toegepaste ethologie zoals het in relatie staat tot de moderne huishond en kan je daardoor helpen om jou en te hond beter te laten samen werken, elkaar begrijpen en moeilijkheden te overkomen. We kijken naar de oorsprong van de problemen en laten onrealistische verwachtingen van onszelf en de maatschappij los. Beter dan te kijken naar uiterlijke kenmerken en met trucjes proberen oplossingen te creëren, kijken we naar hoe je hond in elkaar zit met het L.E.G.S. model en werken we vanuit de wensen, instincten en beperkingen van jouw hond aan oplossingen die passen bij jou en jouw hond. Onze honden hebben het nodig dat wij aandacht hebben wat er onder de oppervlakte gaande is, verder dan training en trucjes en de gehoorzaamheidscommando’s. Welkom in een nieuwe toekomst voor honden en hun families. Welkom in een nieuwe wereld voor ons allemaal.

Tijdens die moeilijke momenten...

Ben ik er ook! Want we hebben ze allemaal! Die momenten van onzekerheid waarin we twijfelen of we het allemaal wel goed doen voor onze hond. Samen slaan we ons erdoorheen op een leuke, energieke en positieve manier met voldoende theorie om op terug te vallen.

“Dogs do not fail. Dogs ‘fail’ when we ask them to perform that for which we have not adequately prepared them”

Mijn eigen honden

Mijn eerste hond was Kyra, een zwarte labrador. In haar jonge jaren had zij al vele negatieve ervaringen opgedaan. Op het moment dat ik haar in huis nam had ik eigenlijk te maken met een onzekere, angstige en onderdrukte hond en toch zag ik die hoopvolle ogen sprankelen. Met mijn kennis van toen zijn we samen gegroeid tot 1 en week ze eigenlijk niet meer van mijn zijde. Ze ging mee het klaslokaal in en fungeerde als buddy voor de leerlingen die af en toe even wat anders nodig hadden in de les. Op 12 jarige leeftijd moest ik plotsklaps afscheid van haar nemen toen zij ‘s nachts een hersenbloeding kreeg. Na een periode van rouw kwam ik erachter dat ik eigenlijk niet zonder hond kon. 

En zo kwam Sera, een toller, in mijn leven. Vanaf de eerste ontmoeting bij het nest wist ik dat Sera bij mij hoorde. Slim, eigenwijs, zelfstandig en levenslustig. Ze accepteerde niets zonder er zelf ook over na te denken. Wat betekende dat de trainingen met haar niet altijd vlekkeloos liepen. Op de hondenschool werd er dan een bepaalde aanpak geadviseerd waar ik soms moeite mee had omdat ik, ook vanuit mijn ervaringen met Kyra, daar niet in geloofde. Langzaam ging ik op zoek naar andere mogelijkheden en een andere visie. Sera is bijna 14 jaar geworden en na haar buddy leven in het klaslokaal en voor andere hondjes is ze na een ruim snuffelpensioen thuis in de tuin ingeslapen.

Met het ouder worden van Sera kwamen de gedachten aan de volgende hond. En zo kwam Sarai, een wolfhond, op ons pad. Inmiddels getrouwd met Pepijn en dus niet meer alleen, dachten we na over wat we zo waarderen in Sera in combinatie met een gezond hondenras. Sarai is puur, zichzelf, en 1 bonk liefde. Om tot iets te komen met haar kunnen we niet anders dan samenwerken vanuit een diepe acceptatie van haar zijn. Zij is voor ons nogmaals de bevestiging dat het leren lezen van en luisteren naar je hond zo ontzettend belangrijk is! Zo hebben we samen menig obstakel overwonnen, van angst voor dieren, mensen en dingen tot een goede recall en werken we nog steeds iedere dag aan een evenwichtige hond die met vertrouwen de samenleving tegemoet treedt.

Mijn werkwijze en methode

Agressie en Angst

Bij angst en uitvalgedrag wil je gelijk naar de kern van het probleem. Je hebt uitgebreide wetenschap en expertise nodig om terug in balans te komen.

Gedragsproblemen

Wij snappen het. Het leven met je hond is niet altijd makkelijk. Daarom een programma op maat met onze specialiteiten; natuurlijk gedrag, agressie en kinderen met de praktische oplossingen die jij nodig hebt!

Gediplomeerd

Master of Education & Professional Family Dog Mediator. Bewust vakbekwaam door training, literatuurstudies en de juiste diploma's.

Mijn opleidingen, cursussen en literatuurstudies

StudieJaarOpleider
Treat-Retreat2022Suzanne Clothier
Master Course - Aggression in Dogs2022Michael Shikashio, Dr. Chris Pachel, Jessica Dolce, Kim Brophey
L.E.G.S. In Motion Family Dog Mediation Membership Meeting and Conference2022Brian Fleming, Tiffany Baker e.a.
The Biology of Dog Agression2022Dr. Tim Lewis
Ethology of Domesticated Animals2022Per Jensen
Separation Anxiety in Dogs Next generation Treatment Protocols and Practices2022Malena Demartini-Price
L.E.G.S. Applied Ethology Family Dog Mediation Professional Course2021Kim Brophey
Vakbekwaamheid Besluit houder van dieren Honden en Katten 2021LOI
Meet your dog2021 Kim Brophey
Een vlekkeloos hondenleven2021 Ilse Rediers
Welkom Puppy 2021Joke Monteny
Be Right Back!2021 Julie Naismith
Hersenwerk voor honden2021 Inge van Harte, Marleen van Baal
Een hondenleven lang (4 delen)2020 Martine Burgers, Sam Turner
De wijsheid van wolven2020 Elli H. Radinger
De Wolf2020 Shaun Ellis
Teacher Educator2017HAN
Master of Education2012HU
Bachelor of Education2004HU
Diersporen en Soorzoeken2022Weylin Tracking
Wolvensporen2023Weylin Tracking
The Role of Arousal in Dog Aggression2023Michael Shikashio, Sarah Kalnajs
The Hacky Pack2023Kim Brophey
L.E.G.S. in Motion Conference The Synergistic future of the Pet Dog Industry2023Kim Brophey, Dr. Kathy Murphy, Bobbie Bhambree e.a.

Gratis e-book

Hondenetiquette met praktische direct toepasbare tips en stappenplannen voor de dagelijkse praktijk

In mijn e-book ‘Hondenetiquette’ vind je niet alleen de beleefdheidsregels die iedere hondeneigenaar zou moeten toepassen, maar juist samen met de tips, tricks en stappenplannen om dit ook daadwerkelijk direct toe te kunnen passen!