Family Dog Mediation

Bij Wolfhalla maken we gebruik van een revolutionaire zienswijze waarmee we buiten de gebaande paden van honden training stappen.

We kijken verder en dieper dan ‘het gehoorzaamheids model’ en helpen zo vele honden en hun families hun weg te vinden in deze maatschappij. Family Dog Mediation staat voor hondentraining, maar dan geëvolueerd! Een nieuwe wereld. Voor honden. Voor honden families. Voor jou. Wij zijn er als je hulp nodig hebt met je hond. Hier ben je op de juiste plek gekomen! Het ligt niet aan jou. Je hebt geen ongehoorzame hond en je bent geen slechte trainer. Je krijgt het alleen niet voor elkaar omdat je nooit het hele plaatje hebt gehad.

Hier krijg je het hele plaatje! Een alomvattende kijk waarin we alle elementen in verbinding brengen met elkaar!

Er groeit namelijk een serieus fundamenteel probleem als je kijkt naar onze honden als huisdier en hun mensen in deze moderne tijden. Een ingewikkelde waarheid waar veel niet over willen, durven of kunnen praten. Namelijk dat veel ‘gedragsproblemen’ onderdeel zijn van een groter geheel. Je moet ontdekken waar dit gedrag vandaan komt en waarom voordat je jezelf kunt afvragen hoe je dit gedrag kunt aanpassen. Want je kan geen probleem oplossen dat je niet begrijpt. Als je mijn hulp inschakelt gaan we verder dan reguliere hondentraining en op zoek naar het hele verhaal. We gaan samen je hond echt leren kennen om zo tot een verbinding te komen en wederzijds begrip. Dit door middel van nieuwe interventies, begrip en afspraken in de relatie. In het belang van iedereen! Als moderne honden gedragsdeskundige en Family Dog Mediator kijk ik op authentieke wijze naar de hond en jou als mens waar jullie je bevinden in jullie ontwikkeling met de L.E.G.S. die jullie hebben. Deze afkorting staat voor de leerervaringen die hij/zij heeft opgedaan, de omgeving waar hij/zij zich in bevindt, de genetische afkomst en jouw hond als individu.

Ben jij soms net zo verward als onze oude Sera? Want je kan op internet heel veel voorbij zien komen over -all things dog related- met verschillende manieren van uitleg en definities en vooral hoe jij de dingen aan zou moeten pakken.

Ik ben daar persoonlijk heel erg gevoelig voor. En dan vooral de toon of de insinuatie dat je het “verkeerd” doet of dat je er “geen verstand” van hebt. Zo ben ik meerdere malen uitgescholden terwijl ik mensen aan het begeleiden was in het bos en bijvoorbeeld vroeg of de andere mensen hun hond even bij hun wilden halen. “Wie ik wel niet was en ik was vast weer zo’n “charlatan”. Of gisteren, toen ik had gevraagd of ik mijn kaartjes bij een dierenwinkel in Harderwijk mocht neerleggen. Toen ik thuis was kreeg ik een mail “de kaartjes zouden weggegooid worden want ik had niet de “juiste opleiding gedaan” in de ogen van de winkelmedewerker.

Een burgeroorlog; daar vergelijk ik het mee. Een, die wordt uitgevochten over de rug van jouw hond in jouw huiskamer. Verschillende visies, verschillende meningen en iedereen denkt dat hij of zij gelijk heeft. Er worden mensen bespot en belachelijk gemaakt. Professionals in de hondenwereld gunnen elkaar het licht in de ogen niet en praten denigrerend over hun collega’s.

Daarom heb ik lang gezocht om de juiste studiekeuze te maken. Een Amerikaanse studie die niet keek naar het hoe van lesgeven (Ik had al een Master of Education en een Post Bachelor voor het opleiden van anderen) maar naar het waarom. De diepere laag onder alle verschillende visies en meningen. Hierdoor ben ik in staat om verder te kijken en in te zien dat er meerdere wegen naar Rome leiden en dat die weg bij jou, de situatie, vroegere leermomenten, de omgeving en de genetische & eigen identiteit van je hond moet passen. Ook kan ik kijken achter het doel van de training. En ook dan zijn er weer meerdere welzijnsgerichte methodes in te zetten.

Want welzijnsgericht werk ik altijd. Op wetenschappelijke basis en zonder dwang. Dus ook als je (compleet) wat anders gewend was kunnen wij samen stappen zetten. Met uitleg over het diepere waarom (niet) van een bepaalde methode, zonder oordeel. Om samen te groeien en verbinden.

Deze tekst is geschreven door Hondencoach Marra Mensink. Het overnemen van deze tekst zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. Delen van dit artikel op social media met bronvermelding en benoeming van auteur wordt gewaardeerd.

Hee, ik ben Marra

Master of Education en Professional Family  Dog Mediator.

In mijn artikelen een uitleg over natuurlijk gedrag bij honden zodat ook jij wetenschappelijk onderbouwde keuzes kan maken met betrekking tot jouw hond.

Bovendien tips en tricks van mij als Kynologisch Instructeur  en Hondengedragsdeskundige voor positieve hondentraining, science-based, welzijnsgericht en force-free!

meer artikelen