Agressie bij honden

Er is een toename van bijtincidenten in Nederland. Vervolgens hoor je burgemeesters op radio en tv; “mensen hebben hun hond tijdens Corona niet goed opgevoed want de hondenscholen waren gesloten.” Zoals zo vaak geeft de media hierdoor een compleet verkeerd beeld van de situatie waardoor de problemen in ieder geval niet worden opgelost.

Onze honden zijn niet kapot of slecht getraind.

Het is ons onbegrip, onze verwachtingen over hun gedrag en onze hele benadering die schreeuwt om verandering. We moeten ons niet afvragen ‘Hoe’ verander ik dit probleem, maar ‘Waarom’ zie ik dit gedrag? Wat is er aan de hand? Het antwoord komt dan vaak vanzelf. We moeten gaan kijken, begrijpen en het dysfunctionele aspect aanpakken. Vaak vervalt de ‘training’ dan.

Hee, ik ben Marra

Master of Education en Professional Family  Dog Mediator.

In mijn artikelen een uitleg over natuurlijk gedrag bij honden zodat ook jij wetenschappelijk onderbouwde keuzes kan maken met betrekking tot jouw hond.

Bovendien tips en tricks van mij als Kynologisch Instructeur  en Hondengedragsdeskundige voor positieve hondentraining, science-based, welzijnsgericht en force-free!

meer artikelen