Agressie bij honden deel 2: de praktijk

In deel 2 ga ik dieper in op de keuzes die je kan maken als je te maken hebt met een uitvallende hond met een waarschuwing vooraf; namelijk dat er keuzes voorbij kunnen komen waar je het wellicht totaal niet mee eens bent. Ga dan niet gelijk in de gordijnen hangen! Deze keuzes komen voorbij zodat ik kan uitleggen wat het doet en waarom zodat je zelf geïnformeerde keuzes kan maken. In veel artikelen zie je staat wat niet te doen, maar ik mis soms de uitleg hiervan die belangrijk is want hoe anders kan je zelf onderscheid maken tussen wat wel en niet? Moet je mijn keuzes blind volgen en mij op mijn blauwe ogen geloven? Nee, dat vind ik niet. Ik heb het liefst dat mensen zelf overwogen keuzes kunnen maken gebaseerd op relevante wetenschappelijke informatie.

Hee, ik ben Marra

Master of Education en Professional Family  Dog Mediator.

In mijn artikelen een uitleg over natuurlijk gedrag bij honden zodat ook jij wetenschappelijk onderbouwde keuzes kan maken met betrekking tot jouw hond.

Bovendien tips en tricks van mij als Kynologisch Instructeur  en Hondengedragsdeskundige voor positieve hondentraining, science-based, welzijnsgericht en force-free!

meer artikelen